top of page

Riolering en holle ruimtes opvullen

Hebt u holle ruimtes onder uw woning of tuin die niet meer worden gebruikt? Rioolbuizen die leeg staan? Dan is het interessant om deze op te vullen. Lege leidingen of holle ruimtes kunnen ongedierte aantrekken of verzakkingen veroorzaken. Door ze op te vullen, vermijdt u deze risico’s. Hars is hiervoor een uitstekend materiaal. Het zorgt voor stabiliteit én het is een milieuvriendelijk materiaal. Bovendien verloopt het opvullen van ruimtes of rioleringen super vlot. U hebt dus geen last van grootse werken. U leest er hier alles over.

  

Productinformatie

 

Hars is een homogene en stabiele vloeistof. Hierdoor kan het makkelijk worden gegoten alvorens de hars uithardt. In één fase kan een ruimte volledig worden opgevuld. Deze uithardingstijd telt een paar uren. De volledige doorharding is er pas na enkele weken. Omdat ons hars een mengsel op maat is, kan de drukvastheid telkens worden aangepast aan de specifieke behoeften van de klant.

 

Technische specificaties

 

Ons hars bestaat uit water, ureum en een aantal hulpstoffen. De selectie van deze grondstoffen gebeurt erg nauwgezet. Ons hars is verkrijgbaar in drie variaties. Elke variatie is geschikt voor andere doeleinden.

 

RG18 voor het vullen van oude opslagtanks, stookolietanks, watertanks …

RG30 voor het opvullen van kelders, kruipruimten, nutsleidingen, rioleringen.

RG 50 geschikt voor het stabiliseren van funderingen, het liften van verzakte vloeren en het verdichten van de bodem bij verzakkingen.

Toepassingen

 

Opvulling met hars kan worden toegepast in alle grond weg en water werkzaamheden. Zo kan u oude rioolbuizen en rioleringen die leeg staan, laten vullen met hars om zettingen en verzakking te vermijden. Ook oude stookolie- en benzinetanks die geneutraliseerd moeten worden, kunnen ermee worden opgevuld.

 

Hetzelfde geldt voor andere tanks zoals een watertank of septische put. Wanneer een vloer of fundering verzakt is, kan deze gelift worden met ons hars. Eveneens kan ons hars gebruikt worden om vloeren en funderingen te stabiliseren of vullen. Ook holle ruimtes kunnen worden opgevuld. Tot slot kan een injectie van een kademuur waar schepen aanmeren een verzakking door een uitspoeling achter de muur oplossen.

Holle ruimte opvullen

 

Holle ruimtes die niet meer gebruikt worden, kunnen gevaarlijk zijn. Denk aan een ruimte onder de woning, holle vloeren of oude tunnels. Ze hebben een hoog risico op verzakkingen of zelfs instorting. Daarnaast kunnen ze ook ongedierte aantrekken of wateroverlast veroorzaken. Door de ruimtes op te vullen met hars, voorkom je dit alles. Via injectietechnieken kan het hardschuim in moeilijke bereikbare holtes of gaten worden gespoten. Zo wordt de ganse holle ruimte opgevuld en loopt u geen risico’s meer.

 

Opvullen riolering en rioolbuizen

 

Een lege rioolleiding of ongebruikte leidingsystemen laten zoals ze zijn, kan zorgen voor problemen. Zo kan er ongedierte in komen, kan er gasvorming ontstaan of kunnen er verzakkingen optreden. Indien de leidingen niet verwijderd kunnen worden, is het opvullen ervan een interessant alternatief. U kan ze ook laten opvullen zodat u ze niet hoeft te verwijderen. Door hars in de leiding te spuiten, wordt deze volledig afgesloten. Ongedierte krijgt zo geen kans om zich in de riolering of rioolbuizen te huisvesten. Daarnaast is het volschuimen van een riool veilig doordat het geheel op stabiele wijze geneutraliseerd wordt. De leidingen worden gevuld met een stevig en inert materiaal. Er kunnen geen verzakkingen ontstaan doorheen de tijd en het risico op schade aan een gebouw of een weg wordt dus tot een minimum herleid.

 

Kruipkelder opvullen

 

Wanneer u onder uw huis een kruipkelder heeft die u niet gebruikt, is het aan te raden om deze te laten opvullen. Op die manier vermijdt u ongewenst gasten als ongedierte. Ook zorgt u voor een stabielere ondergrond van de woning als de kruipruimte is opgevuld. Verzakkingen worden dus vermeden.

riolering vullen.png
riool vullen biofill.JPG

Voordelen

 

Het grote voordeel van hars is dat het perfect uitvloeit waardoor de kleinste holtes kunnen gevuld worden. Delen die moeilijk bereikbaar zijn, kunnen in één keer mee opgevuld worden. Het vloeit uit tot een afstand van wel 250 meter wat interessant is bij het opvullen van bijvoorbeeld rioleringen. Afhankelijk van de diameter van de riolering of leiding, zijn nog langere afstanden mogelijk.

 

Omdat hars niet verdicht moet worden, kan het rechtstreeks gestort worden. Het hoeft dus niet lang te duren. Met zo’n 4000 liter hars, kan een volume van 120 m³ worden gevuld. Daar komt nog bij dat ons hars erg stabiel en milieuvriendelijk is. Het is CO2-neutraal en onder bepaalde voorwaarden (aan 60° en met toevoeging van zuurstof) is het milieuvriendelijker bij verwijdering. Ook is ons hars inert en heeft het een laag gewicht. De drukvastheid van ons hars is tot slot instelbaar ter plaatse.

 

 

Kwaliteitswaarborg

 

Ons hars wordt geproduceerd door Aqua Resins. Dankzij de nauwgezette kwaliteitscontroles in hun eigen laboratoria wordt kwaliteit gewaarborgd. De systemen van Aqua Resins en toepassingen voldoen aan de eisen van het VCA in de norm VCA 2017/6.0.

 

Ons hars is milieuvriendelijk volgens een studie van de universiteit van Wageningen en is goedgekeurd door alle gewesten in België.

Wilt u meer weten over opvulling met hars,
neem dan contact op met BioTanksanering!

Hars, dé oplossing om brandstoftanks buiten dienst te stellen

bottom of page